Žiri Art Trema Fest Ruma

Mr Miroslav Radonjić

Mr Miroslav Radonjić, teatrolog iz Novog Sada, bio je direktor Pozorišta mladih od 1972. do 1980, potom generalni sekretar Jugoslovenske sekcije svetskog lutkarskog udruženja "Unima", član Saveta međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, selektor i član žirija na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima, predsednik umetničkog veća Zmajevih dečijih igara, i dr. Autor je deset knjiga iz oblasti teatrologije i brojnih eseja i članaka.

Dugogodišnji stručni saradnik i osvedočeni prijatelj Gradskog pozorišta Ruma i projekta Art Trema Fest Ruma od nastanka festivala pa sve do današnjih dana.

Ana Sofrenović

Ana Sofrenović je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon akademije uporedo razvija svoju glumačku i muzičku karijeru. Ostvarila je velik broj uloga u mnogim domaćim i inostranim filmovima i pozorišnim predstavama za koje je više puta nagrađivana, kao i u nekoliko značajnih engleskih televizijskih serija za BBC i ITV.

Glas je školovala kod gospođe Mery Hammond, osnivača katedre za muzički teatar na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Njeno pevačko iskustvo se proteže od rok i džez muzike do opere i savremene avangardne muzike. U januaru 2006.godine nastupala je na koncertu u Karnegi Hol-u u Njujorku, u okviru master klasa kultne američke avangardne kompozitorke i vokalistkinje, Meredith Monk na koji je pozvana sa još osamnaest vokalista iz celog sveta. I dalje aktivna kao filmska i pozorišna glumica, poslednjih 10 godina je posvetila i istraživanju ljudskog glasa i njegovoj upotrebi u performansu koja izlazi iz okvira tradicionalnih vokalnih tehnika, kroz posećivanje i održavanje radionica za glas i interdisciplinarni performans, kao i sarađujući na različitim projektima sa umetnicima u zemlji i inostranstvu.

Urbán András

Urbán András rodjen je u Senti, završio je režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bore Draškovića. Na sebe je skrenuo pažnju devedesetih godina smelim scenskim kreacijama u Narodnom pozorištu u Subotici. Od 2005. godine preuzima pozorište "Kosztolányi Dezső"

Potpisuje dela Šekspira, Beketa, Dukovskog, Arabala, Bihnera i dr. Autor je i kratkih filmova "Kao i da nas nema", "Niko i neko", "Staklo".

Urbán András bavi se savremenim teatrom. Režirao je na scenama u Subotici, Beogradu, Senti i Novom Sadu, na mađarskom i srpskom jeziku, a u susednim državama i na bugarskom, slovenačkom i rumunskom.


Art Trema Fest Ruma